keskiviikko 28. elokuuta 2013

Näillä ruuilla lähtee läski?

Selailin netin ihmeellistä maailmaa näin illan ratoksi ja törmäsin siihen tuttuun Jutan iltasanomien artikkeliin, jossa hän listasi ruokia, joilla lähtee läski.

1. Kaurapuuro - pitänee lisätä kaurapuuroa joka päiväiseen ruokavalioon. Syön tätä yleensä töissä aamuissa, mutta useimmiten alkaa olla enemmän raejuusto+ananas/rahka+marjat -settiä, mutta jos sitä opettelisi kotona syömään kaurapuuroa?

2. Kananmuna - joo, keitetystä kananmunasta tykkään! Googlailin enemmän noita rajoitteita, koska joskus on mietityttänyt, kuinka paljon kananmunaa saa syödä ilman, että se alkaa olla haitallista kolestorin takia: niin paljon kuin terveys sen sallii. Okei, oon perusterve, enkä usko, että mun kolesteroliarvot on huonot, pitäiskö ympätä tämäkin lähes jokapäiväiseen valioon?

3. Kalat ja äyriäiset - no mutku kala maksaa kauheasti, varsinkin tuore josta pidän. Ehkä pitäisi satsata pariin kertaan viikossa niin vois olla enemmän kuin jees? Ainakin kalassa on hyvät rasvahappokoostumus.

4. Chili - ei selvinnyt kelpaako chili jauheena? Uskoisin, että kelpaa, koska chiliähän se on. Tuoretta chiliä voisi lisätä jonkin verran ns. märkiin salaatteihin (ja tähän voisin palata vielä jossain vaiheessa).

5. Kasvikset - puoli kiloa päivässä kuuluu määräys. Tänään tuli myös uusin Fit postiluukusta jossa oli fitnessurheilijan ruokavaliosta: reilu kilo päivässä! Huomaan toisinaan, että kasvisten osuus on häviävän vähän omassa ruokavaliossa, eli lisätään niitäkin ronskilla kädellä. Peruna ei lasketa kasvikseksi!

6. Palkokasvit - kesäisin herneet on hyviä. Papuja voisi silloin tällöin laittaa ruokaan. En ole oppinut kuitenkaan palkokasvien ystäväksi. Paitsi jos ne on pannulla pyöräytettyä taikka isäni valmistamia.

7. Marjat - rahkan ohella on tullut syötyä mustikoita ja puolukoita pakastimesta. Kohta pitää kaupan pakastearkkujakin syynätä kun omat loppuu. Ovat myös antioksidanttipitoisia, mistä pidän.

8. Vähärasvainen liha - kana, kalkkuna, muu vähärasvainen liha (yleensä vaalea liha) hyvin paistettuna ja maustettuna on mmmm. Punaista lihaa tulee vähän harvemmin syödä ja sekin pitäisi olla mureaa ja pihviä mieluiten.

9. Vähärasvaiset maitotuotteet - rasvatonta maitoa löytyy kaapista, juusto ei saa olla vähärasvaista, muuten menettää jo makuaan, mut juustoa vähän syödäänkin kotona, joten siihen saa panostaa. Rahkat ja raejuustot on aina vähärasvaisia, samoin jugurtit.

10. Pähkinät - jooooo!! *rouskutirouskuti* Liikaa ei kuitenkaan kannata syödä korkeiden (hyvien) rasva-arvojen takia, mutta kuitenkin! Joku jossain sanoi, että kourallinen päivässä on hyvä määrä. Ostinkin juuri tänään pojan kanssa pähkinämixiä. Nami.

11. Kahvi ja tee - kahviaddikti kun olen, ei ole päivää, jona en ole juonut vähempää kuin kolmea kupillista kahvia ja silloin kun viluttaa niin lipitän teetä hunajan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti