keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tankotanssi







Eilen alkoi tankotanssi-kurssi. Kurssi kestää toistaiseksi helmikuun loppuun ja toivon mukaan jatkuu, ainakin näin ensimmäisen kerran jälkeen! Hullun hauskaa hommaa, masokistista kipua ja jollain tavalla sairaalloista nautintoa kipujen ohella. Uusien outojen lihaksien löytämistä, tangossa kiipeilyä. Mustelmia, hikeä, verta ja kyyneliä. Ryhmässäni on kuusi tankoilijaa ja opettaja. Eilen opeteltiin astelemaan tangon ympärillä, tankoon nousua "seisomaan" ja risti-istuntaa. En ole ihan perillä kaikista termeistä, mutta eiköhän kurssin edetessä termit tule paremmin tutuiksi. Kieputtiin myöskin tangon ympärillä.

Peiliin oli pakko katsoa, näin vain ryhdittömän, lihaksittoman (on mulla lihaksia tuolla jossain piilossa näköjään!) hahmon, joka epätoivoisesti yritti päästä kauniisti tangon ympärille asettumaan. Nilkkoja piti muistaa ojentaa. Ainoastaan peiliin katsomalla oppii itsestään, missä raajat menee ja millä tavalla ne taittuu. Pystyi peilin kautta korjaamaan asentoaan. Opettaja kävi välillä korjaamassa käden tai nilkan asentoa. Näin ensikertalaisena, ei hassumpaa!

Ja jälkimainingit. Jalkapöydät mustelmilla, reidet ja sääret kipeinä, käsivarret... Ja selässä on uusia kummallisia lihaksia paikoissa, joissa ei niitä tajunnut olevan! Unohtamatta vatsalihaksia! Tietää tehneensä ja antaneensa lähes kaikkensa. Viimeiseen asti hikoiltiin ja kiipeiltiin tangossa. Tästä on hyvä jatkaa tiistaisin tankoilua, seuraavaa tuntia odotan jo kuin kuuta nousevaa.

Suosittelen kaikille, jotka ovat miettineet tankotanssia lajiksi. Sopii aloittelijoille, edistyneille, urheilijoille, sellaisille, joilla ei ole urheilutaustaa, isoille, pienille, ylipainoisille, normaalipainoisille, ihan kaikille, vanhemmille ja nuoremmille! Uskomaton laji!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti